7 motive să iubești lâna de merinos

Back to Blog

7 motive să iubești lâna de merinos

Păturile de la Kardelia sunt mega pufoase. Dar știi ce le fac atât de minunate? Lâna de merinos. Probabil, când zici lână, te gândești la puloverul înțepător pe care îl purtai în copilărie, dar noi vrem să-ți povestim despre un alt tip.

Oaia de merinos este o specie pe cale de dispariție, își are originile în Spania. În prezent se fac eforturi pentru a păstra această rasă, deoarece lâna acesteia este considerată ”de aur”. Firele din care este compusă sunt extra fine, de câteva ori mai subțiri de cât firul de păr, ceea ce îi conferă aspectul fin, pufos și foooarte moale la atingere.

Îți dăm 8 motive să alegi o pătură împletită din lână de merinos.

1.Este hipoalergenică și potrivită pentru pielea sensibilă

Dacă ai alergie de la lâna tradițională, atunci optează pentru merinos. Lâna de merinos este folosită des pentru articole pentru copii și bebeluși, deoarece este una dintre cele mai fine din lume, fibra având un diametru microscopic și anume aproximativ între o treime și o zecime din grosimea firului de păr uman. Așadar, poți să uiți de mâncărimi și înțepături, lâna de merinos este foarte fină și plăcută la atingere.

2.Reglează temperatura corpului

Lâna de merinos conține fibre active, ceea ce înseamnă că reacționează la schimbări ale temperaturii corpului. Aceasta, împreună cu respirabilitatea oferă protecție când vine vorba de schimbările de temperatură ce au loc atunci când intrăm de la frig la căldură. Și pe lângă toate acestea, ajută și la reglarea ritmului cardiac și totodata la îmbunătățirea calității somnului. Deci o poți folosi tot anul.

3.Nu reține mirosuri și microbi

Lâna de merinos își va păstra neutralitatea mult timp, formând o barieră împotriva mirosurilor urâte. Firele microscopice sunt keratinoase și conțin lanolină și creează o barieră naturală împotriva umezelii, iar dacă nu avem umezeală, nu avem nici bacterii, prin urmare – nici mirosuri urâte. E suficient să o aerisești periodic și ramâne mereu proaspătă.

4.Nu este inflamabilă

Lâna nu arde. Conținând apă și nitrogeni, lâna de merinos se auto-stinge și nu degajă gaze toxice, fiind cel mai sigur material pe care ai vrea să-l ai în fața șemineului sau la un foc de tabără.

5.Prietenoasă cu mediul

Lâna de merinos este biodegradabilă rapid. Îngropată în sol pentru 9 luni lâna se degradează aproape complet față de fibrele sintetice care se descompun în 30-40 de ani.

6.Design deosebit

Păturile împletite manual din lână de merinos sunt foarte atrăgătoare, frumoase și se potrivesc cu orice tip de interior. Fie că ești adeptul minimalismului sau al tradiționalului, aceste pături fură privirile imediat și devin rapid atracția principală din casă. Dormitorul sau livingul poate arăta ca din reviste foarte ușor.  Iar pozele, mmmm – like-urile sunt garantate! 🙂

7.Cadoul potrivit în orice situație

Pătura împletită manual de la Kardelia este cadoul potrivit cu orice ocazie. Sunt de efect, utile, frumoase și cu siguranță un cadou neobișnuit, care nu va fi ignorat. Orice pătură este ambalată elegant, gata de a fi dăruită.  Păturile împletite sunt foarte potrivite pentru copii, dacă ești nașă, poți fi sigură că darul tău va fi cel mai frumos (și arată bine în poze). O poți dărui prietenei tale, împătimită de seriale; sora ta mereu prezentă pe instagram îți va mulțumi enorm; va fi tocmai potrivită mamei tale, care iubește să stea în fotoliu citind sau la televizor; iar dacă mergi la o petrecere de casă nouă – pătura Kardelia va fi vedeta serii și tu foarte lăudat. Dar, cel mai important, un cadou pentru TINE, să ai un refugiu doar al tău, care te așteaptă mereu cu îmbrățișări calde!

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog